DOLAR 34,2437 0.27%
EURO 37,8303 0.11%
ALTIN 2.925,330,34
BITCOIN 2075660-0.69007%
İstanbul
24°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Hokkaido Üniversitesi Profesörü: Alarm zili çalıyor, temas %70 azalsa da normale dönmek uzun zaman alacak
  • Japonya Postası
  • Güncel
  • Hokkaido Üniversitesi Profesörü: Alarm zili çalıyor, temas %70 azalsa da normale dönmek uzun zaman alacak

Hokkaido Üniversitesi Profesörü: Alarm zili çalıyor, temas %70 azalsa da normale dönmek uzun zaman alacak

ABONE OL
Nisan 16, 2020 17:09
Hokkaido Üniversitesi Profesörü: Alarm zili çalıyor, temas %70 azalsa da normale dönmek uzun zaman alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

%80 azalma sağlanırsa “Yeni enfekte olacak kişi sayısı önemli ölçüde azalacaktır.” şeklinde söylenmektedir. Şirketlere yönelik çalışmayı kısıtlama gibi adımlar istenmektedir.

İngiltere’nin aldığı önlemlerin etkilerini analiz eden bir makaleye göre, “temasın %80 azalması” şehrin karantinaya (sokağa çıkma yasağı) alınmasından sonra oldu. Başbakan Shinzo Abe, en az %70, mümkün olduğunca % 80 oranında bir temas kesintisi talep ediyor ama karantinaya dair davranış değişikliği olmazsa enfeksiyon kapma durumu normale dönmez veya uzun zaman alabilir.

Profesör Nishiura enfekte kişi sayısının tahminini matematiksel model kullanarak analiz eden uzman olup, hükümetin uzmanlar toplantısına ek olarak, Tokyo, Osaka, Hyogo ve diğer şehirlerdeki enfekte kişi sayısını tahmin ediyor.

Profesör Nishiura’nın analizinde enfeksiyonun yayılmasının belli bir seviyeye kadar kontrole alınabileceği söyledi ancak bu sadece temas %80 azalırsa 15 gün, %70 azalırsa 34 gündür. Kuluçka süresi göz önüne alındığında enfekte kişi sayısının düşmesi doğrulanana kadar %80 azalma için yaklaşık 1 ay ve %70 azalma için ortalama 2 ay süreye ihtiyaç vardır.

Temas %40 azalma, %60 azalma seviyesindeki önlemler ile yürütülüp yaklaşık iki hafta sonunda %80 azalmaya kadar ulaşması durumunda 39 günde enfeksiyon yayılması kontrol altına alınır ama etkisinin doğrulanabilmesine kadar ortalama 2 ay gerekmektedir. Profesör Nishiura “Dışarı çıkmaktan imtina etme süresi 1 ayı aşıp 2 aya kadar uzarsa, fiili olarak yerine getirmek zorlaşacaktır.” şeklinde belirtmektedir.

Bulaşıcı hastalık önlemlerine aşina olan Uluslararası Sağlık ve Refah Üniversitesi’nden Profesör Koji Wada “Evde çalışma yapılabilir olmasına rağmen tereddüt eden şirketler var ama önlem alınması şu an önemlidir.” şeklinde konuştu. İlave olarak “Bundan sonrada orta ve uzun dönemde benzer önlemlere ihtiyaç olabilir. İşe gitmeden de çalışılabilecek şekilde yatırım ve çalışma şekli bulunmalıdır.” diye açıklama yaptı.

Haberin orijinal halini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ