DOLAR 34,2650 0.01%
EURO 36,9797 -0.07%
ALTIN 3.029,970,08
BITCOIN 2276996-0.63887%
İstanbul
15°

AÇIK

14:34

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • Menü
X
Tokyo Olimpiyatlarında yapay zekalı yüz tanıma sistemi kullanılacağı bildirildi; organizatörler verileri sileceğine dair söz verdi.
  • Japonya Postası
  • Spor
  • Tokyo 2020
  • Tokyo Olimpiyatlarında yapay zekalı yüz tanıma sistemi kullanılacağı bildirildi; organizatörler verileri sileceğine dair söz verdi.

Tokyo Olimpiyatlarında yapay zekalı yüz tanıma sistemi kullanılacağı bildirildi; organizatörler verileri sileceğine dair söz verdi.

ABONE OL
Aralık 15, 2019 10:40
Tokyo Olimpiyatlarında yapay zekalı yüz tanıma sistemi kullanılacağı bildirildi; organizatörler verileri sileceğine dair söz verdi.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tokyo 2020 Olimpik ve Paralimpik Oyunlarında, gelişmiş yapay zeka yönetimli güvenlik yöntemleri kullanılacağı görülüyor.

 

Bilgi teknolojisi şirketlerinden gelen sistemlere duyulan güvene rağmen, organizasyon komitesi insanların verileriyle ne kadar ileri gidebileceğini açıkça vurgulamaya çalıştı ve kişisel bilgilerin siber saldırıya maruz kalmamasını sağlamak için önlemler alıyor.

Önemli bir güvenlik özelliği olarak, NEC firmasının yaptığı açıklamaya göre “bir saniyede 230 milyon insanın yüzünü doğru bir şekilde doğrulayabildiğini” iddia ettiği yüz tanıma sistemi kullanılacak.

Sistem, 300.000’den fazla sporcuyu, yarışma tesislerine, Olimpik ve Paralimpik bölgelere ve diğer yerlere girip çıkmaları beklenen personeli ve gönüllüleri tanımlamak için kullanılacak. Bir çip ile bir kimlik kartı gösterilerek, önceden kaydedilmiş yüz verileri ve giriş yapmaya çalışan kişinin görüntüsü otomatik olarak doğrulanabilecek.

Ancak, yüksek güvenlik yönetimi beklentileriyle gelen dijital teknoloji ile bile, son yıllarda kişisel bilgilere siber ve fiziksel hırsızlık saldırılarında bir artış görüldü.

NEC firmasının yaptığı açıklamaya göre, insanların yüzlerinin özelliklerini gözlerin ve burnun konumlarına göre belirleyen, sistem tarafından toplanan yüz tanıma verileri şifrelemektedir. Şirket, “Firma dışındaki bir kişi veriyi elde etse bile, insanların yüzleri hakkındaki bilgileri/fotoğrafları açamayacaklar.” dedi.

Ayrıca, Olimpik ve Paralimpik Oyunlar Tokyo Organizasyon Komitesi, insanların yüzleri hakkındaki bilgilerin ve görüntülerin yanı sıra oyunların idaresinde olan isimlerinin ve diğer verilerin kapanış törenlerinden hemen sonra tamamen silineceğini belirtti.

Komitede bulunan üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, “Verileri ağa bağlı olmayan bir ortamda yönetiyoruz, yani fiziksel olarak sızılmadığı sürece güvenli olduğu anlamına geliyor.” diyerek veri yönetimi planlarına güvendiklerini belirtti.

Güvenliği sağlamak için verilere erişimi olan çalışan sayısının sınırlı olduğu ve bulunduğu yere kimin girip çıkabileceği üzerinde sıkı kontroller bulunan, sağlam bir şifreleme sisteminin arkasında tutulduğu bildirildi.

NEC tarafından sağlanan ve oyun sırasında uygulanmayı görmeye ayarlanan “kalabalık davranışını algılama ve analiz” sisteminin benzer şekilde katı veri koruma kontrolleri altına alınması bekleniyor. NEC’e göre, sistemin kameraları teknolojik olarak hareketli bir kalabalığın görüntülerinden bireyleri tek tek seçebilecek kapasitededir, ancak organizasyon komitesi kalabalığın içindeki bireyleri belirleme konusunu olumsuz karşıladı, açık bir dil ile, “Yapmayacağız. Bu tür şeylerin bizim gibi özel şirketler tarafından yapılmaması gerekir.” dedi.

Komitede bulunan başka bir üst düzey yetkili yaptığı açıklamada, “Güvenliği ulusal bir politika olarak değerlendiriyoruz ve geliştiriyoruz. Bunu ülkemizin en son güvenlik teknolojisi için bir satış alanı haline getirebilirsek başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bu da başka bir kazanımdır.” dedi.

Kaynak: The Mainichi

Çeviri: Kemal Oğulcan Özsıcak

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ