DOLAR 34,1812 -0.06%
EURO 37,8507 0.04%
ALTIN 2.908,46-0,50
BITCOIN 2086761-0.5256%
İstanbul
20°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japonya-ABD ticaret anlaşmasının 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.
  • Japonya Postası
  • Ekonomi
  • Japonya-ABD ticaret anlaşmasının 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.

Japonya-ABD ticaret anlaşmasının 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.

ABONE OL
Aralık 12, 2019 08:58
Japonya-ABD ticaret anlaşmasının 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya ve ABD arasındaki yeni bir ticaret anlașmasının, Japon Hükümeti’nin gerekli tüm prosedürleri yerine getirdiklerini açıklamasının ardından 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bașbakan Shinzo Abe ve Bașkan Donald Trump, geçtiğimiz eylül ayında șartlar üzerinde anlașma sağladılar. Japonya meclis üyeleri 4 Aralık’ta ticaret anlașmasına onay veren oylamayı gerçekleștirdiler. Trump bu anlașma için ”kongre onayı” na gerek olmadığını, iki ülke arasındaki anlașmanın ” hızlı ișleyen müzakere” süreciyle devam ettiğini belirtti.

Tokyo, Washington’ın çekildiği Trans-Pasifik Ortaklığı’nda belirlenen miktarı așmamak kaydıyla ABD’den ithal edilen çiftlik ürünlerine uyguladığı gümrük tarifelerini düșürme kararı aldı. Abe ve Trump, Washington’ın Japon araçlarına uygulayacağı vergilerin artıștan muaf tutulmasına karar verdiler. Japonya, ABD’nin tüm otomobil ve otomobil parçalarına uyguladığı gümrük tarifelerini rafa kaldırılmasını istiyor. İki ülke bu konuyla ilgili müzakerelerin devam etmesine karar verdi. Washington ve Tokyo, anlașmanın yürürlüğe gireceği ilk dört ay içerisinde müzakerelerin ikinci așaması için görüșmelere bașlamayı planlıyor.

Japonya Dıșișleri Bakanı Toshimitsu Motegi, Trans-Pasifik Ortaklığı ve AB-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlașması kararlarını takip eden bu ticaret anlașmasının önemini vurguladı. Motegi, üç anlașmanın birleșiminin dünya ekonomisinin %60’ını kapsayan Japonya’yı merkeze alan yeni ve serbest bir ekonomik bölge olușturacağını ve Japonya’nın küresel serbest ticaret sistemini güçlendirip devam ettiren bașroldeki ülke rolünü devam ettireceğini söyledi.

Kaynak: NHK World
Çeviri: Özlem Şentürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ