DOLAR 34,1881 -0.04%
EURO 37,8559 0.06%
ALTIN 2.907,46-0,54
BITCOIN 2062438-2.38221%
İstanbul
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japonya-ABD birlikleri yeni savunma alanlarına odaklandı.

Japonya-ABD birlikleri yeni savunma alanlarına odaklandı.

ABONE OL
Aralık 11, 2019 09:04
Japonya-ABD birlikleri yeni savunma alanlarına odaklandı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya Kara Savunma Kuvvetleri ve ABD Ordusu, siber ve diğer yeni savunma alanlarında iş birliğini ilerletme amaçlı ortak bir tatbikat başlattı.

Yıllık egzersize “Yama Sakura” adı verildi. Pazartesi günü Japonya’nın çeşitli yerlerinde başladı ve yaklaşık 6.600 personel katıldı.

Tokyo bölgesinin ve Japonya’nın güneybatı adalarının balistik füzeler ve gerilla saldırılarıyla vurulduğu ve uzak adalarında aynı anda işgal edildiği varsayıldı.

Komutanlar duruma birlikleri yönlendirmek için bilgisayarları kullanarak cevap verdiler.

İki taraf, geleneksel kara, deniz ve hava alanlarının ötesinde birlikte nasıl çalışması gerektiğini belirlemeye çalışacaklar. Ayrıca komuta zincirlerini bozan siber ve elektromanyetik dalga saldırıları hakkında da pratik yapacaklar.

Japonya Kara Savunma Kuvvetleri Doğu Ordusu Korgenerali Takayuki Onozuka gazetecilere yaptığı açıklamada, Japonya ve ABD taraflarının hem geleneksel hem de yeni alanlardaki yeteneklerini birleştirerek ittifakı daha etkin bir hale getirmesinin önemli olduğunu söyledi.

ABD Ordusu Öncü Kolordu Korgenerali Gary Volsky, bölgesel çevrenin karmaşıklığına değinerek Japon tarafıyla birlikte çalışabilirliğin artırılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: NHK World

Çeviren: Kemal Oğulcan Özsıcak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ