DOLAR 34,1812 -0.06%
EURO 37,8507 0.04%
ALTIN 2.908,46-0,50
BITCOIN 2086761-0.5256%
İstanbul
20°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Öldürülen doktorun cesedi Afganistan’dan memleketi Japonya’ya döndü.

Öldürülen doktorun cesedi Afganistan’dan memleketi Japonya’ya döndü.

ABONE OL
Aralık 17, 2019 22:40
Öldürülen doktorun cesedi Afganistan’dan memleketi Japonya’ya döndü.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afganistan’da öldürülen Japon doktorun cesedi Pazar günü memleketine geldi ve hükümet yetkilileri Tokyo’nun Narita Uluslararası havaalanında kısa bir yas töreni düzenledi. Tetsu Nakamura, onunla birlikte seyahat eden beş Afgan ile birlikte geçen hafta öldürüldü.

Japonya’nın Dışişleri Bakanı Keisuke Suzuki, havaalanında Nakamura onuruna düzenlenen törende, tabutun üstüne çiçek bıraktıktan sonra başını eğerek diğer yetkililere katıldı.

Nakamura’nın eşi ve kızı, doktorun cesedini geri getirmek için Afganistan’a uçtu, aynı zamanda uçağın akşam 5:30’da gelmesinden hemen sonra törene katıldı.

73 yaşındaki Nakamura, Afganistan’ın Doğu Nangarhar eyaletinde on yılı aşkın bir süredir çalıştı ve kırsal alanlarda sulama projeleri başlattı. Hem Afganistan’da hem de Japonya’da öldürülmesinin ardından üzüntü duyuluyor.

Nisan ayında Nakamura’yı fahri Afgan vatandaşlığıyla ödüllendiren Afgan Cumhurbaşkanı Ashraf Ghani,  Cumartesi günü Kabil havaalanında düzenlenen törende Afgan bayrağıyla kaplı Nakamura’nın tabutunu taşıyanlar arasındaydı.

Nakamura’yı ve diğerlerini öldüren silahlı adamlar olay yerinden kaçtı. Polis, saldırının arkasında olanları hala aradıklarını söylüyor. Taliban cinayetle herhangi bir bağlantısını reddetti.

Nakamura, Japonya’nın güneybatısındaki Fukuoka’da bulunan bir hayır kurumuna başkanlık etti. Japon basınında çıkan haberlere göre cesedi Pazartesi günü oraya uçacak. Yardım grubu, cenazesinin Çarşamba günü Fukuoka’da yapılacağını söyledi.

Kaynak: JapanToday
Çeviri: Gamze Azman

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ