DOLAR 34,2650 0.01%
EURO 36,9797 -0.07%
ALTIN 3.029,970,08
BITCOIN 2276996-0.63887%
İstanbul
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
İmparator ve İmparatoriçe, tahta çıkıș törenlerini tamamladılar.

İmparator ve İmparatoriçe, tahta çıkıș törenlerini tamamladılar.

ABONE OL
Aralık 17, 2019 22:38
İmparator ve İmparatoriçe, tahta çıkıș törenlerini tamamladılar.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İmparator Naruhito ve İmparatoriçe Masako, mayıs ayından beri süregelen tahta çıkıș merasimiyle alakalı bir dizi etkinlik ve seremoniyi çarșamba günü sabah saatlerinde gerçekleștirdikleri imparatorluk tapınakları ziyaretleri ardından tamamladılar.

Geleneksel bir kaftan giymiș olan İmparator Naruhito, çarșamba günü İmparatorluk Sarayı Kompleksi’nde bulunan Kashikodokoro Tapınağı’nda saygılarını sundu. Bu tapınakta, güneș tanrısı Amaterasu-omikami’ ye ibadet ediliyor. İmparatorun statüsünü sembolize eden üç kutsal hazineden ikisi olan kılıç ve mücevheri tașıyan hazine muhafızları, İmparator’a eșlik etti. İmparator Naruhito, tüm törenleri tamamladığını Amaterasu-omikami’ye iletti.

Geleneksel kimono giymiș olan İmparatoriçe de tapınağın içinde saygılarını sundu. Veliaht Prens ve Prenses Akishino’nun da dahil olduğu İmparatorluk ailesinin 6 üyesi ise tapınak önünde saygılarını sundular. Daha sonra Bașbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri, her iki meclisin bașkanları ile Yüksek Mahkeme Bașhakimi de İmparatorluk ailesinin ardından tapınakta saygılarını sundular.

Törenler, Mikagura adındaki geleneksek danslar ve seremoni müzikleri eșliğinde son buldu.

Kaynak: NHK World

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ