DOLAR 34,1709 -0.12%
EURO 37,7615 -0.19%
ALTIN 2.918,15-0,18
BITCOIN 2073912-0.34407%
İstanbul
24°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio ile görüştü

ABONE OL
Mart 13, 2024 06:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28’inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında Expo City Dubai’de düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi’ndeki ikili temasları kapsamında Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dubai’de Japonya Başbakanı Fumio Kishida’yı kabulünde, İsrail’in Gazze’ye yönelik katliam derecesine ulaşan saldırılarının kendini savunma hakkı ile izah edilemeyeceğini dile getirdi.

Gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye-Japonya ilişkilerinin yanı sıra İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları ve bölgeye yönelik insani yardım ihtiyacı konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik katliam derecesine ulaşan saldırılarının kendini savunma hakkı ile izah edilemeyeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’ye insani yardımların bir an önce yeterli ölçüde ulaşması gerektiğini, İsrail’in uluslararası hukuk zemininde durdurulmasının önemli olduğunu ve BM Genel Kurulu’nda alınan kararın İsrail’in yalnızlığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Görüşmede, Türkiye ile Japonya’nın ekonomik, siyasi, diplomatik ilişkileri ile ilgili konular değerlendirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ