DOLAR 34,2579 0.33%
EURO 37,8342 0.15%
ALTIN 2.926,940,39
BITCOIN 21039291.13558%
İstanbul
21°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Toshiba, kanseri bir damla kandan doğru bir șekilde tespit eden bir yöntem geliștirdi.

Toshiba, kanseri bir damla kandan doğru bir șekilde tespit eden bir yöntem geliștirdi.

ABONE OL
Aralık 17, 2019 22:35
Toshiba, kanseri bir damla kandan doğru bir șekilde tespit eden bir yöntem geliștirdi.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toshiba Șirketi pazartesi günü yaptığı açıklamada tek bir kan damlasından 13 kanser türünü %99 doğruluk oranıyla tespit edebilecek bir teknoloji geliștirdiklerini belirtti.

Teșhis yöntemini Ulusal Kanser Merkezi Araștırma Enstitüsü ve Tokyo Tıp Üniversitesi ile birlikte geliștiren Toshiba, gelecek sene denemelere bașladıktan sonra ” bir kaç yıl içinde” bu teknolojiyi pazara sürmeyi umuyor.

Bu yöntemin kanserin erken evrelerinde tedaviyi kolaylaștırabileceği belirtiliyor.

Yöntem, kanser hücrelerinin kana salgıladıkları mikro RNA moleküllerinin türlerini ve yoğunluklarını incelemek için geliștirildi. Toray Sanayi A. Ș ve diğer șirketler de kandaki mikro RNA moleküllerini kullanarak kanser tanılama teknolojileri geliștirdiler.

Toshiba Öncül Araștırma Laboratuvarı araștırma șefi Koji Hashimoto basın açıklamasında șöyle söyledi, ” Diğer șirketlerin yöntemleriyle kıyaslandığında bizim yöntemimiz kanseri yüksek oranda doğru tanılamada, tanı için gereken sürede ve ișlem için gereken maliyette diğer yöntemlere üstün gelmektedir.”

Geliștirilen test, mide, yemek borusu, akciğer, karaciğer, safra kesesi, pankreas, bağırsak, yumurtalık, prostat, mesane, meme, eklem ve beyin kanserlerini tespit etmekte kullanılabilecek.

Toshiba, teșhisi 2 saatten daha az bir sürede 20,000 yen ($180) civarı veya bundan daha az bir maliyetle koyabilen bir çip ve küçük bir alet geliștirdi.

Toshiba 2019 Nisan ayında hayata geçirdiği beș yıllık iș stratejisinde temel gelișim alanlarına otomasyon, batarya ve yapay zeka destekli dijital çözümlerle birlikte genom analizini ve hücre tanılamayı içeren tıbbi çalıșmaları da dahil ediyor.

Kaynak: Mainichi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ