DOLAR 34,2581 0.33%
EURO 37,8016 0.06%
ALTIN 2.928,700,45
BITCOIN 21083702.00616%
İstanbul
21°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japonya’nın ilk işaret dilli Starbucks’ı Tokyo’da açılıyor

Japonya’nın ilk işaret dilli Starbucks’ı Tokyo’da açılıyor

ABONE OL
Temmuz 14, 2020 08:59
Japonya’nın ilk işaret dilli Starbucks’ı Tokyo’da açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir seranın içinde en son açılan da dâhil olmak üzere, Japonya’da birçok güzel tasarlanmış Starbucks dükkânı var. 27 Haziran’da, başkent çalışanların müşterilerle işaret dilinde iletişim kurabileceği bir sonraki eşsiz dükkânın açılışını görecek. Yeni Nonowa Kunitachi dükkânı Japonya’da işaret dilini uygulayan ilk dükkân ve dünyada yalnızca 5 işaret dili uygulana dükkân kahve şirketleri tarafından işletiliyor.
 Starbucks Kahve Şirketi-2020

The Japan Times’a göre, dükkânın 25 çalışanından 19’u duymakta güçlük çekiyor. Eğer işaret dilinde bilgili değilseniz endişelenmeyin- duvardaki basit işaret dili talimatlarının yardımı ile lattenizi sipariş etmeye çalışarak kendinize meydan okuyabilirsiniz. Yazmak ya da istediğiniz içeceği işaret etmek de işe yarayacaktır.
Ayrıca siparişinizi alma noktasında sipariş numarasının ve fişin işaret dili ile birlikte yer aldığı bir dijital bir ekran göreceksiniz. Bu görseli akınızda tutun, çalışanlar siparişiniz alınmaya uygun olduğunda bu işaret ile bildirecekler. Ekran ayrıca selamlamak ve teşekkür etmek de dâhil diğer basit kelimeleri de gösteriyor.
Starbucks Kahve Şirketi-2020

Korona virüsün yayılımını engellemek için, dükkân şimdilik yalnızca paket servis olarak hizmet sunacak ve rezervasyon ile müşteri kabul edecek. Online rezervasyon yapmak için buraya tıklayabilir ya da direkt olarak dükkândan bilet alabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ