DOLAR 34,2650 0.01%
EURO 36,9797 -0.07%
ALTIN 3.029,970,08
BITCOIN 2276996-0.63887%
İstanbul
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japonya “Seyahate Çık” kampanyası ile vatandaşlarına yurtiçi tatili için ödeme yapacak

Japonya “Seyahate Çık” kampanyası ile vatandaşlarına yurtiçi tatili için ödeme yapacak

ABONE OL
Haziran 2, 2020 18:13
Japonya “Seyahate Çık” kampanyası ile vatandaşlarına yurtiçi tatili için ödeme yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japon Seyahat Ajansı “Seyahate çık” kampanyasının yalnızca yurtiçi turizmde geçerli olduğunu Twitter üzerinden doğruladı. Organizasyon ayrıca yabancı turistlere yönelik para desteğinin Japon hükümeti tarafından hala düşünüldüğünü ekledi. Kampanyanın asıl amacı koronavirüs salgınından dolayı azalan yurtiçi seyahati arttırmak ve yerel işyerlerini desteklemek.

Bir diğer yandan koronavirüs salgınından sonra dört gözle beklenen birçok şey var: dışarı çıkmak, restoranda yemek yemek ve tabi ki seyahat etmek. Japonya yeniden açılırken ve dünya yavaşça yeni normale alışmaya başlarken, ülkeler turizmi yeniden başlatmak için başlangıç adımları atıyor. Medyada çıkan haberlere göre, Japon hükümeti ülke içindeki yerel seyahatlerde 20.000 Yen’e kadar indirim sağlayacak “Seyahate Çık” kampanyasını duyurdu.

Kampanya insanlara ihtiyaç duydukları seyahati sağlamak ve aynı zamanda da koronavirüs ile mücadele döneminde hem yurtiçi hem de yurtdışı seyahatlerden olumsuz olarak etkilenen otellere ve yerel işletmelere yardım etmek amacıyla tasarlandı. Program hala düşünülme aşamasında ancak Japan Today’e göre en erken temmuz sonu başlayabilir. Para desteği yalnızca Japon Seyahat Ajansı tarafından yapılan ya da direkt olarak otel veya ryokanlardan yapılan rezervasyonlarda geçerli olacak.

The Japan Times, koronavirüs salgınının en üst düzeyde olduğu nisan ayında 2900 deniz aşırı ülkeden gelen turist tarafından ziyaret edildiğini bildirdi. En son aylık turist sayısı 1964’te on binin altına düşmüştü. Seyahatlerdeki düşüşün yüzde 99.9’u salgından ve Japonya’nın Japon olmayan vatandaşların ülkeye girişini kısıtlamasından kaynaklanıyor. Aslında, geçen yıl yurtdışından 31.9 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Japonya, ekonomiyi büyütmek için 2020 yılında 40 milyon turiste ev sahipliği yapmayı planlıyordu.

“Seyahate çık” programıyla ilgili detaylı bilgiler hala sınırlı ancak şuandan itibaren yalnızca yurtiçi seyahatler için geçerli. İkamet şartları hakkında henüz bir bilgi yok. Japon vatandaşı olmayanlar için Japonya’ya giriş hala sınırlı. Ancak, yasak en erken haziran sonu kaldırılabilir.

Haberin orijinal halini buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ