DOLAR 34,2650 0.01%
EURO 36,9797 -0.07%
ALTIN 3.029,970,08
BITCOIN 2276996-0.63887%
İstanbul
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Uzmanlar yeni sosyal davranış kılavuzu öneriyor

Uzmanlar yeni sosyal davranış kılavuzu öneriyor

ABONE OL
Mayıs 8, 2020 18:27
Uzmanlar yeni sosyal davranış kılavuzu öneriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Panelde virüsün yayılmasının sınırlı olduğu bölgelerde uygulanması gereken “yeni sosyal davranış” kavramı hakkında teklifte bulunuldu.

Bu teklif, evin dışında maske takmayı ve diğer insanlarla araya en az 2 metrelik mesafe koymayı, eve gelindikten sonra derhal elleri ve yüzü yıkamayı, el yıkama sırasında sabunla temasın en az 30 saniye olmasını, mümkün olduğunca kalabalık bölgelerden uzak durmayı, her sabah vücut sıcaklığını ölçmeyi ve çalışma saatlerinde düzenleme veya evden çalışma sistemi gibi yeni ve kalıcı çalışma yöntemlerini benimsemeyi içeriyor.

Panel, otoriteleri farklı endüstrilere yeni kılavuzlar düzenlenmesi için göreve çağırıyor. Şüpheli semptomları olan kişilerin yemek tesislerine ve perakende binalarına girişlerinin kısıtlanmasını ve insanların dokunma olasılığının yüksek olduğu yerlerin dezenfekte edilmesini öneriyor. Boş alanlarda bulunan insanların yüz yüze yemek yemelerini ve sohbet etmelerini azaltmaya yönelik çalışmaların yapılması gerektiği hakkında bilgilendiriyor.

Haberin orijinal halini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ