DOLAR 34,2350 0.26%
EURO 37,8067 0.05%
ALTIN 2.932,030,56
BITCOIN 2088881-0.34537%
İstanbul
22°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japon Hükümeti yeni okul yılının eylül ayında başlamasını planlıyor

Japon Hükümeti yeni okul yılının eylül ayında başlamasını planlıyor

ABONE OL
Mayıs 4, 2020 09:48
Japon Hükümeti yeni okul yılının eylül ayında başlamasını planlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Abe, çarşamba günü yaptığı Alt Meclis Bütçe Komitesi toplantısında yapılacak değişiklikler hakkında açıklamalarda bulundu. Bazı valiler ve muhalefet partileri Koronavirüs pandemisi nedeniyle akademik yılın başlangıcının eylül ayına ertelenmesini istediklerini söyledi.

Bazı insanların sağduyulu davranmaya çalıştığının farkında olduğunu söyleyen Abe, değişik seçenekleri de göz önünde bulundurmaya istekli olduğunu bildirdi.

Hükümet yetkilileri ve fikri destekleyen iktidar, yapılacak düzenlemenin okulların kapatılmasından sonraki eğitim aksamalarını ve eğitimdeki fırsat boşluklarını giderebileceğini söyledi. Bu durumun okulları güz dönemi açılan yabancı ülkelerde eğitim gören Japon uyruklu öğrenciler için de kolaylık sağlayacağını bildirdi.

Okulların eylülde açılmasına karşı çıkanlar, işe alım ve sertifika alımı için yapılacak testler hakkında da tarih düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. Bunun yanında yapılacak düzenlemenin akademik yılın ve hükümetin mali yılının da tarihlerinin değiştirilmesine neden olacağını hatırlattı.

Konu aynı zamanda çarşamba günü yapılan çevrim içi Ulusal Valiler Birliği toplantısında da dile getirildi.

Tokyo valisi Koike Yuriko ve Osaka valisi Yoshimura Hirofumi’nin de dahil olduğu bazı valilikler, diğer kişilerin temkinli davranırken yapılacak değişikliklerin aceleye geleceğinden endişelendiklerini söyledi.

Hükümet yapılacak düzenlemenin bütün toplumu derinden etkilemesi nedeniyle daha detaylı bir şekilde inceleneceğini ve halkın bu konuda hükümeti desteklemesini umduğunu söyledi.

Haberin orijinal halini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ