DOLAR 34,2650 0.01%
EURO 36,9797 -0.07%
ALTIN 3.029,970,08
BITCOIN 2276996-0.63887%
İstanbul
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japonya’daki üniversiteler, online eğitimde öğrencilerine destek oluyor

Japonya’daki üniversiteler, online eğitimde öğrencilerine destek oluyor

ABONE OL
Nisan 30, 2020 18:50
Japonya’daki üniversiteler, online eğitimde öğrencilerine destek oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meiji Gakuin Üniversitesi, Tokyo Üniversitesi’nin 20 Nisan’da başlayan bahar dönemi için uzaktan eğitime geçmesiyle, öğrencilerin eğitimlerini yeterli internet bağlantısı, bilgisayarlar veya tabletlerle donatmalarına yardımcı olabilmek için, 12.000 öğrencisine 50.000 yen (460 $) yardımda bulunacağını belirtti.

Kanagawa Üniversitesi, Yokohama’daki üniversitenin 11 Mayıs’tan itibaren online dersler vermeye hazırlandığından, 18.000 öğrencisine 50.000 yen ayırdığını açıkladı.

Tokyo’daki Shibaura Teknoloji Enstitüsü ve Tokyo’nun güneyindeki Kanagawa eyaletindeki Tokai Üniversitesi öğrencileri için bunun gibi benzer yardımlarda bulunacağını açıkladı.

Tokai, öğrencilerine internet erişimi, dizüstü bilgisayar ve tablet satın alma maliyetlerini karşılayabilmeleri için bireysel ihtiyaçlarına göre yaklaşık 30.000 öğrencisinin her birine 10.000 yen para yardımı sağlayacağını belirtti.

Mayıs ayına kadar ertelenen bahar dönemi dersleri ağırlıklı olarak uzaktan eğitimle yapılacaktır.

Shibaura, akademik yılın ikinci yarısında tüm öğrencileri için öğrenim ücretlerini, üniversitenin nisan ayında başlayan  online eğitimine destek olarak 60.000 yen azaltacağını açıkladı.

Tokai ve Meiji Gakuin, salgının sebep olduğu ekonomik sıkıntıların, öğrenciler üzerindeki mali yükün hafifletilmesine destek olabilmek için eğitim ve diğer ücretlerin son ödeme tarihini mayıs ayı sonuna ertelediğini açıkladı.

Bununla birlikte Meiji Gakuin, online eğitimde de normal yıllardakiyle aynı yüksek düzeyde eğitim vereceği için, eğitim ücretiyle beraber diğer ücretleri de iade etmeyi ve azaltmayı düşünmediğini  belirtti.

Yeni koronavirüs nedeniyle aileleri aşırı ekonomik sıkıntı çeken öğrenciler için  kazanç kaybı ve ani işsizlik gibi özel sebeplerden dolayı öğrencilere burs yardımı planlanıyor.

Tohoku Üniversitesi, Hiroşima Üniversitesi ve Tokyo Tarım ve Teknoloji Üniversitesi dahil olmak üzere diğer üniversiteler, virüsün ekonomik etkisi nedeniyle kiralarını ödeyemeyen ve günlük ihtiyaçları satın alamayanlar gibi zor durumda olan öğrencilere acil para yardımı sağlayabileceklerini açıkladı.

Japonya’nın kuzeydoğusundaki Sendai’deki Tohoku Üniversitesi, öğrenciler için acil para yardımına toplamda 400 milyon yen ayırdığını, ayrıca uzaktan eğitime destek olarak yaklaşık 2.500 öğrenciye yarı zamanlı iş sağlayacağını ve günlük ihtiyaçlarını satın alamayanlar için burs desteğinde bulunacağını açıkladı.

Japonya’nın batısındaki Hiroşima Üniversitesi, acil para yardımına ihtiyacı olan öğrenciler için ayda 30.000 yen burs sağlayacağını açıkladı.

Hiroşima Üniversitesi Rektörü Mitsuo Ochi yaptığı açıklamada, “Aniden kendilerini büyük mali zorluklarda bulan ve yarı zamanlı işlerini kaybetme nedeniyle düzgün beslenemeyen öğrenciler için çok endişe duyuyorum ve içim kan ağlıyor” dedi.

Haberin orijinal halini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ