DOLAR 34,2266 0.21%
EURO 37,8276 0.11%
ALTIN 2.922,980,26
BITCOIN 20804460.16264%
İstanbul
24°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
İşte Abe’nin maskeleri! Yarından itibaren her aileye 2 tane maske dağıtılacak 
  • Japonya Postası
  • Güncel
  • İşte Abe’nin maskeleri! Yarından itibaren her aileye 2 tane maske dağıtılacak 

İşte Abe’nin maskeleri! Yarından itibaren her aileye 2 tane maske dağıtılacak 

ABONE OL
Nisan 18, 2020 07:01
İşte Abe’nin maskeleri! Yarından itibaren her aileye 2 tane maske dağıtılacak 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Setagaya şehrindeki postanelere ulaşan paketlerde, içlerinde 2 adet maske olduğunu gösteren yazılar göze çarpıyor. Bunlar, kumaştan yapılan maskeler. Her aileye ikişer tane dağıtılacak. Postanede olan maskeler, yaklaşık 60.000 aileye, 17 Nisan’dan itibaren Tokyo’nun Setagaya ve Minato şehirlerinde dağıtılacak.

Bakanlar Kurulu Baş Sekreteri Yoshihide: “ Artmakta olan maske talebine istinaden, kontroller kapsamında, atılması gerekmeyen kaç defa olursa olsun yıkanabilen kumaş maskeler dağıtılacak.” 

Bundan kısa bir süre önce, Mart ayında, huzurevlerine gönderilen kumaş maskeler vardı. Huzurevlerindeki personel tarafından kullanılan maskelerin boyutunun, personele uymadığını söyleyen sesler duyuldu. Huzurevinde çalışan A adlı bir personel: Ülkemiz tarafından tedarik edilen maskelerin içinde çok küçük olanlar çok fazla, ağzımızı ve çenemizi kapadığımızda burnumuz açıkta kalıyor. ‘Acaba gönderilen maskeler uymayacak mı?’ diye düşündüğümüzde endişeleniyoruz.” diyor.

Anaokullarına ulaşan kumaş maskeler de aynı şekilde. Çalışanlar, her zaman kullandıkları maskelerle yeni gönderilen maskeleri kıyaslıyor. 

Candy Park anaokulu müdürü Daisuke Muto: “Gönderilen kumaş maskeler biraz küçük, orası öyle. Bu bölge tam hazırlıklı olmadığından dolayı, endişeden bahsedilirse endişeli olduğumuz söylenebilir.” dedi.

Durum böyle olsa bile, şu anda dünya genelinde bir maske yetersizliği söz konusu.

Dağıtılan maskeler incelenip denendiği zaman, Candy Park anaokulu müdürü Muto: “Kısıtlamalar ve imkanlar dahilinde, her zaman kullandığımız maskeleri kullanacağımızı düşünüyorum. Yüzlerimiz onlara alıştı, öncelikle onları kullanmayı düşüneceğiz.” dedi.

Japonya Tıp Birliği, maske ve koruyucu kıyafet eksikliğinden dolayı COVID-19 salgını sırasında sağlık sisteminin çökme ihtimalinin güçlü olduğunun altını çizdi. Japonya Hemşireler Birliği ise işlerinin tehlikeli olmasından dolayı maaşlarına risk primi yapılmasını talep ediyor.

Bu tür koşullar altında, 46.600.000.000円 (yen) yatırılan kumaş maskelerin dağıtımının yapılması da var. Ya da diğer bir adıyla Abe’nin Maskeleri”.

Şehirdeki bir vatandaş: “ Tıbbın ilgilendiği bir şey, değil mi? Endişelenen insanlarlara yönelik çalışmalarının iyi yönde gittiğini düşünüyorum.”, “Fakat, ilaç araştırmaları ve maskeler artık geç kalındı, değil mi?” gibi cümleler kurdu.

Acaba bu seferki dağıtım, maske eksikliğini biraz olsun giderecek mi? Sonuçlar, dikkatle gözlemlenecek.

https://www.youtube.com/watch?v=yf-Vl7F5X58

Haberin orijinal halini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ