DOLAR 34,2579 0.33%
EURO 37,8342 0.15%
ALTIN 2.926,940,39
BITCOIN 21039291.13558%
İstanbul
21°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japonya’nın favori kedisi: Scottish Fold

Japonya’nın favori kedisi: Scottish Fold

ABONE OL
Nisan 19, 2020 09:58
Japonya’nın favori kedisi: Scottish Fold
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020’de yapılan araştırmaya göre son 12 yıldır Japonya’da en fazla beslenen kedi cinsi Scottish Fold. Pet sigorta şirketi Anicom tarafından yapılan araştırmaya göre en çok beslenen kedi cinslerinden ilk 3 sırada Scottish Fold, Munchkin ve Amerikan Shorthair bulunuyor. Bu kedi cinslerine sahip kişiler Japonya’da bütün kedi sahiplerinin %40’ını oluşturuyor.

Dişi kediler arasında 2. sırada ve erkek kediler arasında 5. sırada verilen Mugi ismi kediler arasında verilen en popüler isim. “Mugi” kelimesinin anlamı “buğday” olduğu için kedilerin kahverengimsi rengini betimlemek için çok uygun. Kullanılan diğer isimler ise dişiler için Momo (şeftali) ve erkekler için Sora (gökyüzü) dır.

Japonya’da zamanında kedilerin serbestçe ev içlerine girip çıkmaları normal sayılıyordu. Pet hayvanları sabahları evin çevresinde dolaşabiliyor, komşudan atıştırmalık alabiliyor ve sokak kedileriyle kavga edebiliyorlardı. Kedilerin başına gelebilecek herhangi bir kaza ve hastalıktan korumak için evlerde kalmaları gerektiğine dair yapılan önerilerden sonra Anicon Sigorta %99.5 oranında ev kedileri için sigorta ödemesi yapma teklifinde bulundu.

Son zamanlarda evden ayrılması gereken pet sahipleri için, kedilerinin refahını artırmak amaçlı sensör ve küçük kameralar bulunuyor. Yüksek teknoloji bir tuvalet otomatik olarak kedi içeri girdiğinde kayıt almaya başlıyor. Aynı zamanda bu cihaz kedinin ağırlığını, idrarın hacmini, dışkılama aralığını ve böbrek hasarı, kronik idrar rahatsızlıkları gibi hastalıkların semptomlarını erkenden gösterebiliyor. Kedilerin serbestçe dolaştığı çağ son buluyor. Tuvalette bile gözetim altında tutulan kedilerin ise hiçbir mahremiyet alanı bulunmuyor.

Haberin orijinal halini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ