DOLAR 34,2650 0.01%
EURO 36,9797 -0.07%
ALTIN 3.029,970,08
BITCOIN 2276996-0.63887%
İstanbul
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japonya’da olağanüstü halde yaşam: Neler değişecek?

Japonya’da olağanüstü halde yaşam: Neler değişecek?

ABONE OL
Nisan 11, 2020 12:34
Japonya’da olağanüstü halde yaşam: Neler değişecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Shinzo Abe 7 Nisan’da Tokyo, Kanagawa, Saitama, Chiba, Osaka, Hyogo ve Fukuoka şehirlerinde 6 Mayıs’a kadar sürmesi planlanan olağanüstü hal ilan etti. Covid-19 enfeksiyonunun yayılmasını önlemede bireysel çabanın önemini vurgulayan bölge valileri, vatandaşlar için evde kalmaları gerektiğine dair çağrıda bulundu. Ancak yetkililer temel iş ve hizmetlerin devam edeceğini, insanların yiyecek ve günlük egzersiz gibi ihtiyaçları karşılamak için dışarı çıkabileceklerini söylediler.

Hiçbir değişiklik olmadan devam edecek hizmetler:

Elektrik, gaz, su, iletişim
Hastaneler, eczaneler
Mahalle bakkalları, marketler
Trenler, otobüsler, uçaklar
Posta ve diğer dağıtım hizmetleri
Bankalar, güvenlik şirketleri ve diğer finansal kuruluşlar, borsa

Askıya alınacak olan hizmetler:

Tiyatrolar, konser mekanları, sinema salonları ve diğer eğlenceler
Oteller, müzeler, kütüphaneler
Spor salonları, bowling salonları, buz pateni pistleri, golf alanları, atış merkezleri, spor kulüpleri
Gece kulüpleri, karaoke salonları, eğlence salonları

Özel durumlarda yapılacaklar:

Gıda, günlük ihtiyaçlar ve medikal alışveriş için dışarı çıkılabilir fakat daha tenha olduğu zamanlar tercih edilmeli. Uzmanlar ödeme yapmak için kasalarda beklerken sosyal mesafeyi korumayı öneriyor.Büyük marketler ve acil durum marketleri her zamanki rutinde çalışacaklarını duyurdu. Yetkililer yiyeceklerin ve diğer ürünlerin tükenmeyeceğini garanti ederek yalnızca ihtiyaç kadar alışveriş yapılması ve stoktan kaçınılması gerektiğini dile getirdi.
Eğer hastaneye gitmek gerekiyorsa bekleme salonlarında az insan varken gidilmeli ve böylece virüse yakalanma riski azaltılmalı. Eğer acil bir durum yok ise medikal destekten önce kendi kendine durum değerlendirmesi yapılmalı. Eğer koronavirüsten şüpheleniliyorsa hastaneye gelmeden önce aşağıdaki numaradan iletişime geçilmeli.Japonya Ulusal Turizm Örgütü’nün İngilizce, Çince ve Korece konuşanlar için bir telefon hattı bulunmaktadır. (050-3816-2787)
İşe gitme mecburiyeti olanları ise hükümet evden çalışmaya veya çalışma saatleri kalabalığın az olduğu saatlere göre ayarlamaya davet etti. Çalışırken de mesafeyi korumaları gerektiğini söyledi.
Yürüyüş, koşu gibi egzersizlere ihtiyaç duyulabilir ancak en iyisi yalnız olmak ve virüsün yayılmasını önlemek için kalabalık olduğu zamanlarda yapmamak.
Aile ziyaretlerinde veya iş gezilerinde koronavirüse yakalanan şehir sakinlerinin bulunduğuna dair raporlar var. Kırsal alanlarda yaşlı nüfusun çok olması sebebiyle Covid-19’un yayılması tıbbi destek yetersizliği sebebiyle daha tehlikeli hale gelebileceğinden dolayı oralarda yaşayan vatandaşlar evlerinde kalmalıdır.

Haberin orijinal halini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ