DOLAR 34,2658 0.31%
EURO 37,8535 0.15%
ALTIN 2.923,890,29
BITCOIN 20840800.1421%
İstanbul
24°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Lise öğrencileri okulların geçici olarak tatil olma durumunun devamı için internet üzerinden imza kampanyası başlattı
  • Japonya Postası
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Lise öğrencileri okulların geçici olarak tatil olma durumunun devamı için internet üzerinden imza kampanyası başlattı

Lise öğrencileri okulların geçici olarak tatil olma durumunun devamı için internet üzerinden imza kampanyası başlattı

ABONE OL
Nisan 7, 2020 16:09
Lise öğrencileri okulların geçici olarak tatil olma durumunun devamı için internet üzerinden imza kampanyası başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya’da yeni koronavirüsün bulaşmasını önleyici tedbirler kapsamında Ōita’daki okulları kapanan lise öğrencileri tarafından, okulların kapalı kalmasına devam edilmesi için 4 Nisan’dan itibaren internet üzerinden başlatılan imza kampanyasına destek artıyor. Öğrenciler, okula giderken otobüs ve tren gibi toplu taşıma araçlarının kullanımından kaçınılamayacağını düşünüyor, ayrıca okulda virüsten korunmak için uygulanması gereken, kalabalık ortamlardan kaçınmak ve kapalı mekânların belirli aralıklarla havalandırılması gibi yöntemlerin uygulanamayacağından endişe ediyor. Kampanyanın ikinci gününde, Ōita’nın dışından kampanyaya destek olan kişilerle, öğrencilerin ebeveynlerini de kapsayan 1000 destekçi toplandı.

Ōita’da onaylanmış 32 vaka bulunuyor (4 Nisan verilerine göre). Kyūshū Bölgesi’nde vaka sayısı olarak Fukuoka’dan sonra ikinci sırada bulunuyor. Bu vakaların 24 tanesi Ōita Tıp Merkezi ile ilişkili olup, geri kalan 6 vaka ise yurt dışından veya Osaka, Tokyo gibi büyük şehirlerden Ōita’ya dönen kişiler. Geriye kalan iki kişiye ise virüsün nereden bulaştığı bilinmiyor. Bu durumun, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okulların devam etmesiyle ilgili vereceği kararda etkili olması bekleniyor.

Kampanyayı düzenleyen Ōitalı lise öğrencisi kız, video izleme sitesinde Amerika’da yaşayan bir Japon’un okulların açılmasıyla ilgili şüphe ve endişelerini aktaran dikkat çekici yorumunu okuduktan sonra, 4 Nisan sabahı “Change.org” sitesi üzerinden destekçi toplamaya başladığını aktardı. İmzalar 6 Nisan’da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecek.

Öğrenciler, “okuldaki masaların birbirine yakın oluşundan ve uzun süre okulda zaman geçirerek fark etmeden birbirlerine virüs bulaştırma riskinden” endişe duyuyorlar. Ayrıca öğrenciler “Fark etmeden virüsün enfeksiyon kaynağı olmak, aileme ve sevdiklerime virüsü bulaştırabilecek olmak korkutucu.” gibi endişeler taşıyor.

Kampanyayı fark edip sosyal medyadan kampanyayı düzenleyen kişiye mesaj atarak ve virüs ile ilgili valilik tarafından canlı yayında yapılan bilgilendirmeleri takip ederek kampanyaya destek veren lise öğrencisi kız “İkinci kez test yapıldığında, test sonucu negatiften pozitife dönen hastalar var. Ayrıca hiçbir belirti göstermediği için diğer insanlarla yakın temas kurarak virüsü yayan kişiler de var.” diyerek endişelerini dile getirdi.

Haberin aslına buradan ulaşabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ