DOLAR 34,2650 0.01%
EURO 36,9797 -0.07%
ALTIN 3.029,970,08
BITCOIN 2276996-0.63887%
İstanbul
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japonya’daki sivil toplum kuruluşları Taylandlı gecekondu sakinlerine yardım ediyor
  • Japonya Postası
  • Güncel
  • Japonya’daki sivil toplum kuruluşları Taylandlı gecekondu sakinlerine yardım ediyor

Japonya’daki sivil toplum kuruluşları Taylandlı gecekondu sakinlerine yardım ediyor

ABONE OL
Nisan 6, 2020 17:08
Japonya’daki sivil toplum kuruluşları Taylandlı gecekondu sakinlerine yardım ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tayland’da bir Japon sivil toplum kuruluşu, koronavirüs salgınının ortasında Bangkok’ta yaşayan kadınlara bez maskeler yapmalarına yardımcı olmak için çalışmalara başladı.

Shanti Gönüllüleri Derneği, yani SVA birçok yıldır gecekondu mahallelerine yardım ediyor.

Tayland ani bir koronavirüs yayılışıyla karşı karşıya. Mart ayının sonundan beri, neredeyse günde 100’den fazla vaka rapor edildi.

Özellikle ülkenin merkezinde, 100,000 insanın yoğun olarak gecekondulara yerleştiği ve maskelerin yetersiz olduğu Bangkok’da enfeksiyonun yayılması konusunda bir kaygı var.

Mali yardım meselesi ise salgını önleme çabasıyla hükümet tarafından dükkanlarının kapatılmasıyla işlerini kaybetmiş insanlar için bir sorun teşkil ediyor.

SVA, normalde el sanatları yapan kadınlar için bir proje başlattı. Kadınlar yıkanabilir ve yeniden kullanılabilir kumaş maskeler yapıyor.

SVA her gün yaklaşık 350 maske yapıldığını söyledi. Maskeler, gecekondu sakinleri de dahil olmak üzere ihtiyacı olan insanlara dağıtım sağlamak için yardım grupları ve şirketleri tarafından satın alınıyor. Maske yapımı işsiz olan kadınlara yardım sağlıyor. Aynı zamanda salgından korunmaya da yardımcı oluyor.

SVA’nın Asya bölgesi yöneticisi Yagisawa Katsumasa, salgının patlak vermesi ihtimali konusunda son derece endişeli olduğunu söyledi. Gereken öncelik verilip gecekondu gibi bölgelerde önlem alınmazsa salgının kontrolden çıkacağını söyledi. Hükümeti ilk önce fakir bölgelere odaklanmaya çağırdı.

Haberin orijinalini okumak için buraya tıklayın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ