DOLAR 34,2552 0.32%
EURO 37,8037 0.06%
ALTIN 2.928,600,45
BITCOIN 21081772.36442%
İstanbul
21°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Evden çalışmanın ve okulların kapatılmasının uzatılması şirketleri ve aileleri endişelendiriyor
  • Japonya Postası
  • Güncel
  • Evden çalışmanın ve okulların kapatılmasının uzatılması şirketleri ve aileleri endişelendiriyor

Evden çalışmanın ve okulların kapatılmasının uzatılması şirketleri ve aileleri endişelendiriyor

ABONE OL
Nisan 4, 2020 19:41
Evden çalışmanın ve okulların kapatılmasının uzatılması şirketleri ve aileleri endişelendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş dünyası koronavirüs salgınının yayılmasıyla evden çalışma süresinin uzamasından dolayı zor anlar yaşıyor, bu sürecin Tokyo’da okulların kapatılmasının uzatılmasından dolayı daha uzun sürmesi bekleniyor. Aynı zamanda, aileler okulların kapatılmasının çocukların öğrenme hakkını ellerinden alınması olarak da düşündükleri için akademik performanslarının düşmesinden endişeleniyorlar.

Honda Motor, evden çalışma dönemini Tokyo’daki çalışanları için 12 Nisana kadar uzatacak. Mazda Motor ise  Tokyo’daki çalışanları için evden çalışma dönemini bilinmeyen bir döneme kadar uzatırken Sony ise bu şekilde çalışmayı Nisan’ın sonuna kadar yapacak. Mitsubishi’de evden çalışmayı ay sonuna kadar devam ettirecek.

Evden çalışma tanıtıldığından beri çeşitli problemler tartışılıyor.

Toyota Motor’un ve Japon Otomobil Üreticileri Birliği’nin başkanı Akio Toyoda, bilgisayar sistemleri ve güvenliği açısından “Evden çalışmayı hızlı bir şekilde tanıtmak hakkında üstümüzde baskı vardı ve sonucunda problemler oluştu” dedi. Bazı problemler iletişim sistemlerinin gelişmesi sayesinde çözülürken, geride kalan problemler çoğunlukla ihmal edildi.

Mitsubishi Kimya’nın bir çalışanı, “İş anlaşmalarını video-konferansla evde yürütmek zor” şeklinde bir söylemde bulundu. Yine büyük şirketlerden birinin resmi çalışanı, yeni mali yılın başlangıcında böyle bir şeyin olması hakkında,”Yeni işe aldığımız personellerimizle yüz yüze eğitim sağlayamamaktayız” demiştir.

Satış temsilcileri için evden çalışmak zor olduğu için, satış noktaları evden çalışmayla nasıl başa çıkabileceklerini değerlendirmeye devam ediyorlar. MUFG Bank şubelerindeki satış personellerinın ve çalışanlarının tezgah üstü hizmeti için ücretli izin sistemi kurdu. Yeni sistem geçici tedbir olarak 30 Nisan’a kadar kullanılabilir olacak, ancak okul kapatma dönemleri uzarsa bu tedbir uzatılabilir.

Tokyo Büyükşehir Hükümeti’nin eğitim birimi, büyükşehir hükümetinin liselerini 6 Mayıs’a kadar kapalı tutmaya Çarşamba günü karar verdi. Bu karar belediyelere bağlı ilk ve orta okulları kapsamıyor. Ama çeşitli kaynaklardan gelen bilgilere göre Büyükşehir Hükümeti eğitim birimi belediyelerin eğitim birimlerine bu karara uymalarını sormayı planlıyor.

Osaka bölgesinin hükümeti de liseleri 6 Mayıs’a kadar kapamaya karar verdi.

Çocuklarıyla Tokyo Koto Ward parkında oynayan 34 yaşındaki bir mimar, “Eğer bu kapama daha da uzarsa, çocuklar öğrenme haklarından mahrum kalacaklar” diyerek, “Dershaneye giden çocuklar için bu durum normal, ancak benim çocuklarım gitmiyor. Bu yüzden onların olası bir eşitsizliğe uğramasından dolayı endişeleniyorum” şeklinde söylemlerde bulunmuştur.

36 yaşındaki 4 çocuk sahibi bekar bir anne de okulların tatilinin uzatılmasının çocukların akademik açıdan geri kalacağını düşündüğü için endişelenmektedir.

Haberin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ