DOLAR 34,2658 0.31%
EURO 37,8535 0.15%
ALTIN 2.923,890,29
BITCOIN 20840800.1421%
İstanbul
24°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Fujifilm koronavirüs tedavisi için Avigan’ın denemelerine başladı

Fujifilm koronavirüs tedavisi için Avigan’ın denemelerine başladı

ABONE OL
Nisan 3, 2020 19:23
Fujifilm koronavirüs tedavisi için Avigan’ın denemelerine başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fujifilm, Çin’de umut verici sonuçların bildirilmesinden sonra, anti-viral ilaç Avigan’ın yeni koronavirüs hastalarını tedavi etmedeki etkinliğini test etmek için klinik çalışmalara başladı.

Çin’deki denemeler, Avigan’ın koronovirüs ile enfekte olan hastalar için iyileşme süresini kısaltmada rol oynayabileceğini gösterdi.

Bir şirket sözcüsü çarşamba günü AFP’ye verdiği demeçte ‘‘Testler haziran sonuna kadar 100 hasta üzerinde yapılacak. Veri toplayacağız, analiz edeceğiz ve bundan sonra onay için dosyalayacağız.’’ dedi.

Sözcü, ilacın 20 ila 74 yaş arası hafif pnömonisi olan koronovirüs hastalarına 14 gün uygulanacağını söyledi.

Çalışmanın, hayvan testinde görülen yan etkiler nedeniyle hamile kadınları içermediğini de sözlerine ekledi.

Testlerin üçüncü aşamalarının gelmesinden sonra Başbakan Shinzo Abe cumartesi günü yaptığı açıklamada, hükûmete ‘’Yeni koronavirüse karşı tedavi olarak (Avigan) resmen onaylamak için gerekli süreci başlatacağım.’’ dedi.

Çin’in bilim ve teknoloji bakanlığı geçtiğimiz ay Avigan’ın ana bileşeni olan favipiravir üzerinde klinik çalışmaları zaten tamamladıklarını bildirdi.

Ülkede yapılan iki çalışma, ilacın hastalar için iyileşme sürecini kısalttığını buldu ancak Fujifilm bu programlara dahil değildi.

Avigan şu an Japonya’da grip için antiviral bir ilaç olarak üretim ve satış için onaylanmıştır.

Fujifilm testlerin duyurulduğu bir açıklamada, ‘’Avigan’ın yeni koronavirüs üzerinde potansiyel olarak antiviral bir etkiye sahip olması bekleniyor.’’ dedi.

Dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar ve şirketler, sıtma ve HIV tedavilerinde kullanılan mevcut ilaçlara odaklanarak yeni koronavirüse bir tedavi bulmak için yarışıyor.

Fransa ve Çin’de yapılan önceki çalışmalarda, sıtma tedavisinde kullanılan hidroksiklorokin ve klorokin COVID-19 hastalığına karşı erken umut vermiştir.

Ancak uzmanlar, daha büyük denemeler etkilerini gösterene kadar dikkatli olmaya çağırıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki tıbbi araştırmacılar, şu ana kadar küresel çapta 42.000’den fazla insanı öldüren bu virüse bir aşı bulmak için çalışıyorlar.

Haberin orijinalini okumak için buraya tıklayın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ