DOLAR 34,2511 0.31%
EURO 37,8171 0.11%
ALTIN 2.928,150,44
BITCOIN 20972720.24449%
İstanbul
22°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Virüs salgınının sebep olduğu okul tatilleri ebeveynlerde endişe yaratıyor

Virüs salgınının sebep olduğu okul tatilleri ebeveynlerde endişe yaratıyor

ABONE OL
Mart 25, 2020 08:40
Virüs salgınının sebep olduğu okul tatilleri ebeveynlerde endişe yaratıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Koronavirüs salgınını engellemek amaçlı verilen 2 haftalık ara sonrası 16 Mart’ta yeniden açılan Shizuoka’daki bir ortaokulda öğretmen bir öğrencisinin ateşini ölçüyor. (Kyodo)

Tokyo merkezli kâr amacı gütmeyen bir kuruluşun yaptığı ankete göre, Japon ebeveynlerin yaklaşık yüzde 70’i koronavirüs salgını nedeniyle ülke çapında okulların kapanmasının çocukları üzerindeki etkisi konusunda endişeli.

Hükümet onaylı bir çocuk refah hizmeti grubu olan Florence, 8339 ebeveyne 6-9 Mart tarihleri arasında yaptığı online ankette ailelerin çocuklarının günlük rutinlerinin değişmesi ve hareketsiz kalmaları konusunda büyük endişeler taşıdıklarını ortaya koydu.

Geçen ayın sonlarında Başbakan Shinzo Abe, Nisan başına kadar tüm ilkokul ortaokul ve liseleri geçici olarak kapatılacağını duyurmuş, velilere çocukları evde tutacak yeni yollar bulmaya çağırmıştı.

“Endişeli” veya “çok endişeli” olduklarını söyleyen ebeveynlerin yüzde 69,9’u çocuklarının yeterli egzersiz yapamamasından şikayetçi. 2. sırada yüzde 57 ile çocukların arkadaşlarını görememesi ve çalışma düzenlerinin bozulması geldi. Ankette birden fazla yanıta izin verilmişti.

Ankete katılan velilerin yüzde 50’sinden fazlası, çocuklarının gündüzleri kalıp oynayabilecekleri yerlerin eksikliğinden muzdarip durumda.

Ankete katılan ebeveynlerden biri, “Okulların kapanmasından sonra o kadar stres oldum ki az kalsın çocuğuma vuracaktım,” derken bir diğer veli de, “Çocuğumun panik atak sendromları daha da kötüleşti.” dedi.

Ayrıca birçok veli de çocuklarına dışarıda oynamaya izin verdikleri zaman komşulardan tepki topladıklarını söyledi.

Araştırma, okul tatillerinin bazı ailelere ekonomik sıkıntılar getirdiğini de göstermekte. Örneğin bir ebeveyn, öğle yemeğini de karşılaması gerekince yiyecek harcamalarının iki katına çıktığını söyleyerek yardım istedi. Çocuklarına bakmak için çalışma saatlerini azaltan ebeveynler, gelir düşüklüğü konusunda oldukça endişeli.

Eğitim bakanı Koichi Hagiuda Cuma günü yaptığı açıklamada, hükümetin derslerin önümüzdeki aydan itibaren yeni akademik yılda planlandığı gibi başlamasına izin vereceğini söyledi.

Haberin orijinalini okumak için buraya tıklayın.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert Turan

    Biz bile evde otururken deliriyoruz çocuklar ne yapmasın?

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ