DOLAR 34,2411 0.28%
EURO 37,8262 0.1%
ALTIN 2.929,930,49
BITCOIN 2091547-0.24073%
İstanbul
24°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
“Doraemon” manga serisi 50 yaşında olmasına rağmen hala yeniliklerle devam ediyor

“Doraemon” manga serisi 50 yaşında olmasına rağmen hala yeniliklerle devam ediyor

ABONE OL
Mart 7, 2020 18:25
“Doraemon” manga serisi 50 yaşında olmasına rağmen hala yeniliklerle devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kitaba göre, kedi robotu aletlerini dört boyutlu kesesinden çıkardığı her sahne için aynı formülü takip ederken, Fujio da zaman zaman Doraemon’un yüzündeki ifadeyi değiştirmeye çalıştı. “Fujiko F. Fujio no Hasso-jutsu” (Fujiko F. Fujio’nun hayal gücü nasıl çalışır).

 

Bu yıl manga’nın 50. yıldönümü.

 

Onlarca yıldır ilk kez bir kitabın sayfalarını çeviriken, Doraemon’un güler yüzlü, sakin hali ve bunun yanında yüzünde hiçbir zaman iğrenç bir ifade olmayan bir sahneye rastlamamak çok ilgi çekiciydi.

 

Doraemon farelerden nefret ediyor. Bir fare göründüğünde akıl sağlığını tamamen yitiriyordu ve hemen bir silah çıkarıyordu, bunun yanında hatta kemirgeni öldürmek için “Chikyu Hakai Bakudan” (Dünyayı yok eden bomba) kullanmak üzereydi.

 

Bu uzun ömürlü manga serisinin harika cazibelerinden biri, güçlü bir şekilde zararlı olan bir şey tanıtmak için bazen eğlenceli ve kalbi ısıtan hikayelerden alıntı yapmasıdır.

 

Bunların arasında, kendi içinde uğursuz ve korkutucu olan “Chikyu Seizo Setto” (Dünya yaratma seti) ve “Ningen Seizoki” (insan yapma makinesi) adı verilen hayali araçlar var.

 

Bu sefer dikkatimi çeken bir araç, konuşulduğunda dinleyiciyi derinden etkileyen özel bir ses dalgası oluşturan bir mikrofon olan “Jin Maiku” idi.

 

Hikayenin ana çizgisi, rüzgardan geçen birinin sesinin herkesi derinden etkilemesiydi. Bunu düşündüğünüzde, bu mikrofon herkesin konuşmacının isteğini yerine getirme potansiyeline sahiptir.

 

Gerçek dünyada, insan duygularının nasıl dalgalandığını tam olarak analiz etmek için araştırmalar devam etmektedir.

 

İsrailli filozof Yuval Noah Harari, “21. Yüzyıl için 21 Ders” te yakın gelecekte hangi tür müziklerin insan duygularını harekete geçirdiğini belirlemenin mümkün olabileceğini belirtiyor.

 

Belirli bir grup insanı memnun etmek ve büyülemek için müzik oluşturulabilirse, politik bir konuşma için fon müziği olarak kullanışlı olabilir.

 

“Doraemon” manga serisinin zaten çağdaş bir klasik haline geldiğini söyleyebiliriz. Ondan alabileceğimiz mesajlar zengin ve nettir.

 

Çeviri: Zeynep Rana Kurt

Kaynak: Asahi

Haberin orijinal halini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ