DOLAR 34,2658 0.31%
EURO 37,8535 0.15%
ALTIN 2.923,890,29
BITCOIN 20840800.1421%
İstanbul
24°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japon Hükümeti, Coronavirüs’ü kontrol altına almak için 2 haftalık kritik süreyle karşı karşıya

Japon Hükümeti, Coronavirüs’ü kontrol altına almak için 2 haftalık kritik süreyle karşı karşıya

ABONE OL
Şubat 26, 2020 22:19
Japon Hükümeti, Coronavirüs’ü kontrol altına almak için 2 haftalık kritik süreyle karşı karşıya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salı günü sabah 11’de onaylanan 851 vakanın 146’sı ya Çin’den gelen turistler ya da Japonya’da virüs kapan kişiler. 691’i Diamond Princess’ten yolcu ve mürettebat. Geri kalan 14 kişi ise Çin’in Wuhan kentinden tahliye edilen kişiler.

Toplam vaka sayısı yükseldikçe hükümet bulaşma yollarını takip etme açısından zorluk yaşamaya başladı. Enfeksiyon çeşitli meslek ve yaş aralıklarında da görülmeye başlandı.

Hokkaido’da okul otobüs şoförü ve ilkokulda öğle yemeği dağıtan 1 kadının da enfeksiyonu kaptığı onaylandı. Hokkaido Eğitim Kurulu okullara, yaklaşan mezuniyet töreni süresi ve katılımcı sayılarını azaltmaları talimatında bulundu.

Geçen cumartesi Sagamihara şehri, Kanagawa bölgesinde, Sagamihara İstasyonunda görev yapan Doğu Japonya Demiryolu çalışanı virüs pozitif test edildi. Şehir yetkilileri çalışanın çoğunlukla istasyon ofisinde bulunduğunu yani yolculardan bulaşmanın pek söz konusu olamayacağı bildirildi.

Yayılmanın kontrol altına alınması

Salı günü hükümet, enfeksiyonu önlemek için temel bir yönetmelik hazırladı ve ateş veya genel soğuk algınlığı semptomları gösteren kişilerin evde kalmaları gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda yeni bir vaka çıkması durumunda otoriteler bulaşma yolunu bulmaya ve insanların hastalarla yaptığı teması izlemeye çalışıyor. Fakat yeni yönetmeliğe göre, görülen vaka sayısı artmaya devam ederse hükümetin önceliği insanları evinde tutmaya yönelik olacak.

Yönetmelikte hükümet, virüsün damlacık yöntemi veya temasla bulaştığını düşündüklerini yani hava yoluyla bulaşma olacağını düşünmediklerini söyledi. Fakat yayılma riski her zaman mevcut. Ölüm oranı diğer bulaşıcı hastalıklar kadar yüksek olmasa da, mevsimsel Influenza’dan daha yüksek bir riske sahip.

Başbakan Shinzo Abe, gazetecilere yaptığı açıklamada yönetmeliğin enfeksiyonun artmasını kontrol altına alacağını söyledi. Abe, planın kırsal topluluklardaki yayılmayı önlemek için de ek adımlar içerdiğini ve yeterli mücadele ve bakım sistemi kurmak için belediye ve sağlık kurumlarıyla birlikte çalışacaklarını bildirdi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Volkan

    Saitama’nın hangi bölgesinde görülmüş acaba bilginiz var mı? Nishikawaguchi de diye duydum ama tam bir bilgi edinemedim. Ben Warabi de yaşıyorum. Baya bir tedirginim acikcasi.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ