DOLAR 34,2627 0.31%
EURO 37,8683 0.16%
ALTIN 2.924,690,31
BITCOIN 20840460.13954%
İstanbul
24°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japonya, Coronavirus yanıtları üzerine eleştirilerle karşı karşıya

Japonya, Coronavirus yanıtları üzerine eleştirilerle karşı karşıya

ABONE OL
Şubat 26, 2020 19:15
Japonya, Coronavirus yanıtları üzerine eleştirilerle karşı karşıya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Shinzo Abe’nin talimatlarıyla/girişimleriyle icra edilen sınır kontrolleri, Japonya’da enfeksiyonların yayılmasını önleyemedi. Bazıları, hükümetin, yolcuları Tokyo’nun güneyindeki Kanagawa Prefektörlüğünde bulunan Yokohama limanındaki virüslü “Diamond Princess” yolcu gemisinde tutma kararının, gemideki grup enfeksiyonlarını şiddetlendirdiğini iddia ediyor.

“Bilinmeyen Bulaşıcı Hastalık” konusundaki endişe, Abe kabinesi için kamu onay derecelendirmelerinin gölgesinde kalıyor, bu durum hükümet içinde ve Abe’nin Liberal Demokratik Partisi liderliğindeki iktidar koalisyonu içinde bir kriz duygusu uyandırıyor.

Virüs salgınıyla ilgili karşı önlemleri görüşmek üzere Salı günü düzenlenen muhalefet partisi üyelerinin ortak toplantısında, Halk İçin Demokrat Parti’nin politikalar konusunda en yetkili ismi olan politika şefi Kenta Izumi hükümetin tepkilerini eleştirdi. Yetkili, “Hükümet, durumu küçümsemeye çalışarak sınır tedbirlerinde başarısız oldu” dedi.

Tokyo başlangıçta sadece ateşi olan kişiler üzerinde virüs testleri yapmaya, salgının merkezi olan Çin’in Wuhan şehri seyahat kayıtlarına odaklanmaya veya Wuhan’da kalanlarla temasa geçmeye karar verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ