DOLAR 34,2392 0.26%
EURO 37,8091 0.05%
ALTIN 2.933,460,62
BITCOIN 2093637-0.0434%
İstanbul
22°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Abe, Japonya’nın Coronavirüs için hızlı tanı test kiti geliştirdiğini bildirdi

Abe, Japonya’nın Coronavirüs için hızlı tanı test kiti geliştirdiğini bildirdi

ABONE OL
Şubat 3, 2020 13:53
Abe, Japonya’nın Coronavirüs için hızlı tanı test kiti geliştirdiğini bildirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enfeksiyonun merkezi olan Çin’in Wuhan şehrine ziyaretçilerin olması ve onaylanmış vakaların 20’yi bulması sonucu Japonya, virüsün yayılmasını kontrol altına almak için enfeksiyon doğrulama çabalarını artırmaya çalışıyor.

Abe, parlamento oturumunda “Biz zaten basit bir hızlı tanı test kiti geliştirme çabalarına başlamıştık. Japonya’da vaka sayısı arttıkça, testi iyileştirmek ve danışmanlık hizmetlerimizi geliştirmek acil bir görev halini almıştır.” açıklamasında bulundu.

Abe bu açıklamayı Liberal Demokrat Parti Yöneticisi Fumio Kishida’ya cevap olarak yaptı. Kishida, virüs test kitinin şu an sadece devlet veya devlet tarafından yönetilen Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü gibi kurumlar tarafından kullanıldığını söylemişti.

Cumartesi günkü hükümet toplantısının konusu yine virüs idi. Abe, insanların ihtiyaç durumunda maske de dahil olmak üzere sağlık müdahalesi ve sağlık malzemelerine ulaşabileceklerini bilmemeleri konusunda stresli olduğunu bildirdi. Bakanlarına salgın ve salgının getirdiği ekonomik etkileriyle başa çıkmak için önlem almaları talimatını verdi.

Cumartesiden itibaren Japonya, Çin’in merkezinde bulunan Hubei’yi 2 hafta içinde ziyaret eden yabancıların ve Çin pasaportuna sahip kişilerin ülkeye girişlerini yasakladı.

Kabine Sekreteri Başkanı Yoshihide Suga cumartesi günü tamamen yabancı 5 kişinin ülkeye girişinin tartışmasız olarak yasaklandığını söyledi.

Ülkenin sağlık yetkililerine göre, pnömoniye (ağır akciğer iltihaplanmasına) yol açan virüs Çin’de şu ana kadar 361 kişiyi öldürdü. Bu sayı ile 2002 – 2003’te ortaya çıkan SARS virüsü ve akut solunum yolu yetmezliği hastalığının ölüm oranlarını aştığı bildirildi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ