DOLAR 34,2999 0.11%
EURO 36,9799 -0.07%
ALTIN 2.998,82-0,95
BITCOIN 2263649-1.56452%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Toyota deneysel, çevre dostu hidrojen hücresi ile çalışan şehir inşa edecek

Toyota deneysel, çevre dostu hidrojen hücresi ile çalışan şehir inşa edecek

ABONE OL
Ocak 11, 2020 08:30
Toyota deneysel, çevre dostu hidrojen hücresi ile çalışan şehir inşa edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toyota CEO’su Akio Toyoda, 6 Ocak 2020’de Las Vegas’taki CES teknoloji şovundan önce, “Woven City” adı verilen gelecekteki Toyota topluluğunun bir prototipini oluşturma konusunda konuşurken Willy Wonka kılığına girdi. Şehrin hidrojen yakıt pilleri ile güçlendirilmiş tam bağlantılı bir ekosistem olması planlanıyor.

Toyota Motor Şirketi., çalışanları ve yerleşik nüfusunun çoğunu oluşturan endüstri ortakları ile orta Japonya’da tamamen sürdürülebilir bir prototip şehir kurmayı planladığını söyledi.

Toyota Başkanı Akio Toyoda, Shizuoka Eyaleti’nde inşa edilecek projeyi Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı öncesinde bir basın önizleme etkinliğinde açıkladı.

Dokuma Şehir (Woven City) olarak adlandırılan proje, hidrojen yakıt hücreleri tarafından desteklenen tam bağlantılı bir ekosistem olacak. Japon otomobil üreticisi olan Toyota’ya göre, 2021 başlarında temel atma çalışmalarına başlanması planlanıyor.

Toyoda, “Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için üzerimize düşeni yapmanın, özellikle Toyota gibi şirketler olarak, hepimize bağlı olduğuna inanıyorum. Bu Dokuma Şehir, bu sözü yerine getirmek adına küçük ama umarım önemli bir adımdır.” dedi.

Yeni topluluk, yaklaşık 2000 kişilik bir nüfusla başlayarak Fuji Dağı’nın eteklerinde 175 dönümlük bir alana inşa edilecek. Şehirde ana caddelerde yalnızca otomatik pilot özelliği olan, sıfır emisyonlu araçların seyahat etmesine izin verilecek.

Şehir sakinleri, sağlık durumlarını izleyen sensör tabanlı yapay zeka sistemleri ile donatılmış, günlük yaşamlarına yardımcı olacak ev içi robotiklere sahip olacaklar.

Toyota deneysel şehri tasarlarken, diğer önemli projelerin yanı sıra New York’taki 2 Dünya Ticaret Merkezi’nde yer alan Danimarkalı mimar Bjarke Ingels ile iş birliği yaptı.

Kaynak: Mainichi
Çeviri: Elif Dinçer

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ