DOLAR 34,2622 0.01%
EURO 36,9779 -0.08%
ALTIN 3.029,760,07
BITCOIN 2276850-0.59763%
İstanbul
15°

AÇIK

14:34

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • Menü
X
M şeklinde çatısı yenilenen Shibuya metro istasyonu hizmete başladı

M şeklinde çatısı yenilenen Shibuya metro istasyonu hizmete başladı

ABONE OL
Ocak 5, 2020 19:26
M şeklinde çatısı yenilenen Shibuya metro istasyonu hizmete başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tokyo Metrosu’nun kendine özgü M biçimli havai tasarımı ile yeni Shibuya İstasyonu platformu görülüyor. Yeni platform eski istasyonun 130 metre doğusunda açıldı.

Tokyo’nun en eski metro hattı Cuma günü, bu yaz Olimpiyatların önünde hızla dönüşen popüler bir turist ve gece hayatı merkezi olan Shibuya’da yepyeni bir istasyona kavuştu.

Ginza Line’ın yeni Shibuya istasyonu, 12 metrelik alanda iki kat daha fazla platform alanına ve bölgenin yeni simgesi haline gelmesi muhtemel M harfi gibi dalgalı bir çatıya sahiptir.

Daha önce olduğu yerden kısa bir mesafeye taşınan yeni istasyonun, yolcuların başkentin yoğun Yamanote döngü hattına ve diğer bazı tren servislerine aktarmalarını kolaylaştırması bekleniyor.

Tokyo Metro Co. Başkanı Akiyoshi Yamamura, ilk trenin platformdan ayrılmasından sonra açılış töreninde yaptığı açıklamada, “Eski istasyonun dar giriş kapıları ve platformlar da dahil olmak üzere zorlukları vardı. Yeni istasyonun güvenli ve rahat bir istasyon olarak sevileceğini umuyoruz.” dedi. Saat sabah 5’ten sonra platformdan Akusa’ya yola çıktı.

Yer değiştirme çalışmalarına 2009 yılında başlayan Tokyo Metrosu, yeni istasyonu Olimpiyatlar ve Paralimpik Olimpiyatları için zamanında asansör ve platform güvenlik kapılarıyla donatmayı planlıyor.

İşe gitmek için metroyu kullanan 25 yaşındaki Chiaki Kashihara, “Diğer hatlar için transfer yapmaya uygun olması iyi bir şey. Çatı şık ve yabancılar da muhtemelen hoşuna gidecek.” dedi.

Aralık 1938’de açılan eski istasyonun Tokyu mağazasının üçüncü katında iki platformu vardı. Artık eski konuma yaklaşık 130 metre uzaklıkta bir platform var.

Yeniden açılması için Ginza Hattı’ndaki hizmetler altı gün boyunca Perşembe gününe kadar kısmen askıya alındı. Operatör, süspansiyonun yaklaşık 1,6 milyon yolcuyu etkilediğini söyledi. Shibuya bölgesi, Yaz Oyunları öncesinde son yıllarda büyük çaplı bir yeniden yapılanmalara geçirdi ve bir dizi büyük yeni bina inşa edildi.

Kaynak: Mainichi
Çeviri: Yaren Duran

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ