DOLAR 34,1812 -0.06%
EURO 37,8507 0.04%
ALTIN 2.908,46-0,50
BITCOIN 2086761-0.5256%
İstanbul
20°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
Japonya, Afganistan’da öldürülen Dr. Tetsu Nakamura’yı ödüllendirecek.

Japonya, Afganistan’da öldürülen Dr. Tetsu Nakamura’yı ödüllendirecek.

ABONE OL
Aralık 26, 2019 10:44
Japonya, Afganistan’da öldürülen Dr. Tetsu Nakamura’yı ödüllendirecek.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet pazartesi günü bu ayın başında çatışmada öldürülen Japon yardım çalışanı Tetsu Nakamura’ya bir madalya verileceğini söyledi.

Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga bir haber konferansında 73 yaşındaki hekimin Rozetli Altın Işınları, Yükselen Güneş Nişanı ile ödüllendirileceğini söyledi.

Üst düzey siyaset sözcüsü, Başbakan Shinzo Abe’nin cuma günü yapılacak bir törende ayrıca “Dr. Nakamura’nın Afganistan’ın gelişimi için önemli başarılı yıllarını” onurlandırmak için bir minnettarlık mektubu vereceğini söyledi.

Rozetli Altın Işınları, uluslararası ilişkiler ve diğer alanlardaki başarılar için 6 madalya arasında en yüksek 4. Yükselen Güneş Nişanı olarak verilirdi.

Nakamura 2000 yılında Afganistan’a isabet eden bir kuraklıktan sonra sulama kanallarının inşası ve ağaç dikme faaliyetlerinde bulunurken yıllarca Afganistan ve Pakistan sınırına yakın tıbbi yardım sağlamıştı.

Afgan hükümeti geçen yıl Nakamura’nın katkılarını kabul ederek, Japon doktora övgüde bulundu.

4 Aralıkta, güneybatı Japonya’nın Fukuoka şehrinde bulunan Peshawar-kai yardım grubunun başında olan Nakamura ve şoförü de dahil olmak üzere beş Afgan tarafından, Doğu Nangarhar’daki Celalabad’daki araçlarına saldırmasıyla öldürüldü.

Kaynak: Mainichi
Çeviri: Hafsanur Ağpak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ