DOLAR 34,2437 0.27%
EURO 37,8303 0.11%
ALTIN 2.925,330,34
BITCOIN 2075660-0.69007%
İstanbul
24°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
X
2021 Yılı Japonca ve Japon Kültürü Araştırmaları Bursu (Nikkensei) başvuruları başladı
  • Japonya Postası
  • Eğitim
  • 2021 Yılı Japonca ve Japon Kültürü Araştırmaları Bursu (Nikkensei) başvuruları başladı

2021 Yılı Japonca ve Japon Kültürü Araştırmaları Bursu (Nikkensei) başvuruları başladı

ABONE OL
Ocak 5, 2021 14:35
2021 Yılı Japonca ve Japon Kültürü Araştırmaları Bursu (Nikkensei) başvuruları başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1. TANIM

(1) Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı (Monbukagakusho:MEXT) tarafından, Japonya ve Japon kültürünü tanımak ve Japonca bilgilerini geliştirmek isteyen yabancı öğrencilere Japonya’daki bir üniversitede 1 yıl süreyle burs verilecektir.

(2) Japonya Büyükelçiliği’nce gerçekleştirilen sınavda başarılı olan adaylar MEXT’e tavsiye edilecektir. MEXT’in gerçekleştireceği ikinci aşama değerlendirmenin ardından adaylara ilişkin son karar MEXT tarafından belirlenecektir.

(3) Bu burs kapsamında, öğrenciyi Japonya’da kabul eden üniversitenin 1 eğitim yılı süresince (üniversitenin sömestr başlangıcına uygun olarak Eylül veya Ekim ayından itibaren) okul kayıt ve harç ücretleri ödenir; öğrencinin eğitimini tamamlayabilmesi için gerekli süre boyunca nakit ödeme yapılır. Öğrencinin ülkesinde ikâmet adresine en yakın uluslararası havaalanından Japonya’ya ulaşımı ile bursunu tamamladığında ülkesine dönüşü için gerekli uçak bileti temin edilir.

2. BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANACAK TEMEL ŞARTLAR:

(1) Tabiyet: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (ancak aynı zamanda Japon vatandaşı olmamak).

(2) Yaş sınırı: 2 Nisan 1991 ile 1 Nisan 2003 tarihleri arasında doğmuş olmak.

(3) Eğitim düzeyi: Başvuru esnasında ve burs süresi zarfında (Japonya dışında) bir üniversitede Japonca veya Japon kültürü ile ilgili bir bölümde lisans öğrencisi olarak kayıtlı bulunmak. (Yan dal olarak kayıtlı öğrenciler başvuramaz.) Ancak 1 Nisan 2021 itibariyle Japonca eğitiminin birinci yılında olanlar başvuramazlar.

(4) Japonca düzeyi: Japonya’da eğitimi takip edebilecek düzeyde Japonca biliyor olmak.

(5) Sağlık durumu: Başvuru sahibinin ruhsal ve bedensel olarak Japonya’da eğitimini sürdürebileceğini belgeleyen, MEXT tarafından formatı belirlenmiş  ve doktor tarafından imzalanmış Sağlık Belgesini sunması gerekmektedir. Önemli not: Bu yıl sağlık formu yalnız Yazılı Sınava çağırılacak adaylardan istenecektir.

(6) Bursun başlangıcı: Kabul edildiği üniversitenin belirlediği tarihte (genellikle Eylül veya Ekim 2021) Japonya’da olmasına engel durumu olmamak.

(7) Vize: Bursun başlangıcından itibaren yeni temin edilmiş öğrenci vizesi ile Japonya’ya gidilmesi zorunludur.

3. BAŞVURU YÖNTEMİ:

(1) Başvuru tarihleri:
28 Aralık 2020 (Pazartesi) – 25 Ocak (Pazartesi) 2021

(2) Başvuru Yöntemi:
Başvuru formlarını ve gerekli belgeleri Büyükelçiliğimizin internet sitesinden (www.tr.emb-japan.go.jp) indirebilirsiniz. Bilgisayarınızda yüklü değilse, formları açmak için Adobe Reader programını bilgisayarınıza yüklemeniz gerekebilir. Yüklemek için burayı tıklayınız. (Adobe Reader programını bilgisayarınıza yükleyip, formları açtığınızda Japonca font’ları yüklemek isteyip istemediğiniz sorulursa, lütfen yükle seçeneğini işaretleyiniz.)

Başvuru süresi dışında formlara aşağıdaki linklerden ulaşılamaz.
Course Guide
Başvuru Dosyası Hazırlama Rehberi
Başvuru formu için: https://www.studyinjapan.go.jp/en/smap_stopj-applications_japanese.html

– Sağlık formu (Certificate of Health) dışındaki tüm formlar PDF dosyası biçiminde kultur.basvuru@an.mofa.go.jp e-posta adresine gönderilmelidir. Hazırladığınız PDF dosyasına şöyle isim veriniz: “MEXT_Nikkensei_Adınız_Soyadınız”
(Örnek: MEXT_Nikkensei_Ayse_Hatice_Yilmaz)

– Başvuru dosyaları, PDF biçiminde e-posta eki olmalıdır. Google drive, diğer linkler vb. şeklinde gönderilen başvurular dikkate alınmayacaktır.

– Konu kısmında “MEXT Nikkensei 2021” yazmalıdır.

– E-posta içerisinde adınız, soyadınız, cep telefonu numaranız ve açık adresiniz mutlaka yer almalıdır.

– Yukarıda belirtilen e-posta adresinin “9” MB sınırı vardır. TÜM EKLERLE BİRLİKTE TOPLAMDA 9 MB’den büyük e-postalar alınamaz.

– Tüm formlarınızı Rehberde belirtilen sıra ile tek bir PDF dosyası yapınız. Dosya boyutu büyük olduysa, kalite/çözünürlük/DPI ayarlarını düşürerek tekrar deneyiniz. Formlarınızı siyah/beyaz olarak da PDF yapabilirsiniz.

– Taahhütnameyi 2. ve ayrı PDF dosyası olarak e-postanıza ekleyiniz. Başvuru formlarının içerisine eklemeyiniz.  

– 2 iş günü içerisinde “başvurunuz alınmıştır” cevabı alamazsanız e-posta ve telefon ile bilgi veriniz. Son gün başvuranlara da 2 iş günü içerisinde “başvurunuz alınmıştır” cevabı verilecektir ANCAK BAŞVURU DOSYASI, BURADAKİ AÇIKLAMALARDA VE REHBERDE BELİRTİLDİĞİ ŞEKİLDE HAZIRLANMAMIŞ İSE, DÜZELTME İÇİN EK SÜRE VERİLEMEYECEĞİNDEN DOLAYI BAŞVURU ELENECEKTİR. BAŞVURUNUN ALINMIŞ OLMASI, BAŞVURUNUN İSTENİLEN ŞEKİLDE HAZIRLANMIŞ OLDUĞU ANLAMINA GELMEMEKTEDİR.

– 1. Aşama Seçimi geçenler, orijinal dosyalarını da Büyükelçiliğe teslim edeceklerdir.

– Sağlık formu (Certificate of Health), sadece Mülakata çağrılan adaylardan istenilecektir.

– Recommendation Form tarafınıza kapalı zarf içerisinde teslim edilmiş olabilir ancak zarfın açılarak Recommendation Formun da taranarak PDF dosyanıza eklenmesi gerekmektedir.

– Bugüne kadar adayların eksik bulunan belge veya bilgileri sonradan tamamlamasına olanak tanınmıştır, ancak Japonya’dan gelen talimat doğrultusunda bu sene itibariyle eksik dosyası olanlar 2. Aşamaya geçemeyeceklerdir.
Posta ve kargoyla yapılan başvurular hiçbir şekilde kabul edilmez.

4. PROGRAM REHBERİ (COURSE GUIDE)

Program Rehberi’ne yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

5. SEÇİM TAKVİMİ

(1) Ön Eleme 
Japonya Büyükelçiliği tarafından yapılacak ön eleme sonucunda yazılı sınava kabul edilecek adaylar belirlenir.

28 Ocak (Perşembe) saat 15:00’te ön eleme sonuçları Japonya Büyükelçiliği’nin internet sitesinde ilan edilir.

(2) Yazılı Sınav
04 Şubat (Perşembe) 15:00-17:00 saatleri arasında Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde Japonca düzeyini belirlemek üzere yazılı sınav gerçekleştirilecektir. (Sınav süresi 2 saattir)
Yazılı sınav sonucuna göre çevrimiçi mülakat sınava kabul edilecek adaylar 8 Şubat (Pazartesi) saat 12:00’de Japonya Büyükelçiliği internet sitesinde ilan edilir.

(3) Çevrimiçi Mülakat Sınav
09 Şubat (Salı) günü her aday için belirlenecek saatte Microsoft Teams üzerinden çevrimiçi mülakat sınav yapılacaktır.

(4) Sonucun Açıklanması
11 Şubat (Perşembe) saat 15:00’te yazılı ve çevrimiçi mülakat sınavlar neticesinde Büyükelçiliğimizin tavsiye listesi Japonya Büyükelçiliği’nin internet sitesinde ilan edilir.
Büyükelçiliğimiz tarafından tavsiye edilen adaylar MEXT tarafından gerçekleştirilecek ikinci değerlendirmeye tabi tutulacaklardır. İkinci değerlendirme sonucunda başarılı olan adaylar, MEXT ile adayı kabul edecek Japon üniversitesi arasındaki görüşmelerin tamamlanmasının ardından Japonya Büyükelçiliği kanalıyla bilgilendirileceklerdir.

2019 yılında Büyükelçiliğimiz tarafından 10 aday tavsiye edilmiş; nihai olarak 10 aday da Japonya tarafından kabul edilmiştir.
2020 yılında Büyükelçiliğimiz tarafından 14 aday tavsiye edilmiş; nihai olarak 8 aday Japonya tarafından kabul edilmiştir.

6. KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ HUSUSLAR

Japonya Büyükelçiği, MEXT 2021 Nikkensei Bursu yazılı sınavına ilişkin olarak Japonya’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca hazırlanan “Sınavların Uygulanmalarında Yeni Koronavirüs Enfeksiyonunun Yayılmasını Önleme Kılavuzu”nda yer alan hususlar doğrultusunda aşağıdaki önlemlere uyulması konusunda işbirliğinizi rica eder. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

MEXT 2021 Nikkensei Bursu Yazılı Sınavı İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: 

1) Sınava Alınmayacak Adaylar
Başka adaylara COVID-19 enfeksiyonu bulaştırma riski olduğu için, aşağıdaki maddelere uyan adayların sınava katılmamalarını rica ederiz.
1. COVID-19’a yakalanıp henüz iyileşmeyen adaylar
2. Son 2 hafta içerisinde COVID-19 hastalarıyla temasa geçmiş adaylar
3. Sınav girişindeki ateş ölçümü sırasında yüksek ateşi olan (38°C’den yüksek) adaylar
4. Fiziksel olarak kendini iyi hissetmeyen adaylar
          a) Öksürük ve boğaz ağrısı gibi soğuk algınlığı semptomları
          b) Tat alma ve koku alma hisselerinde anormallik
          c) Aşırı yorgunluk (halsizlik) veya solunum sıkıntısı (nefes darlığı)
5. Bunların dışında, enfeksiyon bakımından sınav salonuna alınması uygun görülmeyen adaylar
Bu sınavda alınan tüm önlemlere rağmen yeni koronavirüs enfeksiyonu bulaşma riski bulunmaktadır. Bu riski almak istemeyenler sınava girmekten kaçınmalıdır.
Sınava katılamayacak adaylar için tekrar sınav düzenlenmeyecektir, dikkatinize sunarız.

2) Ateş Ölçümü Uygulaması
Sınavın yapılacağı Türk Japon Vakfı Kültür Merkezine girmeden önce ateş ölçümü yapılacaktır. Ölçüm sırasında ateşi 38°C’den yüksek olanlar sınav salonuna giremezler.
Sınav günü yüksek ateşi olanlar için bu yıl tekrar sınav yapılması planlanmamaktadır.

3) El Yıkama veya El Dezenfektasyon Teşviki
Sınav öncesi, sonrası ve arasında, olası enfeksiyonları önlemek için ellerinizi yıkamanızı veya dezenfektan kullanmanızı rica ederiz. Sınav salonunda dezenfektan bulundurulacaktır.

4) Tıbbi Maske Kullanımı
Lütfen öksürürken/hapşırırken ağzınızı mendil ile kapatınız. Sınav gününde yanınızda mutlaka tıbbi maske getirdiğinizden ve prensip olarak sınav boyunca takılı tuttuğunuzdan emin olunuz. Maskenizin zarar görme ihtimaline karşılık, yanınızda yedek maske bulundurmanızı rica ederiz. Giriş kapısındaki fotoğraf kontrolünde lütfen maskenizi size söylendiği şekilde çıkarınız. Sınav salonunda gözetmenler de maske takacaklardır.

5) Sınav Salonunu Havalandırılması
Sınav salonunda kapı ve camlar açılarak uygun bir şekilde havalandırma sağlanacaktır. Değişken oda sıcaklığına uygun giysiler giymenizi öneririz.

6) Sosyal Mesafenin Korunması Hakkında
Sosyal mesafe göz önünde bulundurarak sınav salonunun fiziksel özelliklerine göre, adayların aralarında mümkün olduğunca boşluk bırakılarak (1,5 metre veya daha fazla) oturma düzeni sağlanacaktır. Tüm adaylarımızdan sınav salonun giriş-çıkışlarında, tuvalet kullanımı sırasında ve sınav arasında da mesafeyi (1 metre veya daha fazla) korumalarını rica ederiz.

Ayrıca sınav binasında ve çevresindeki hareketliliği azaltmak için sınav binasına, sınava girecek adaylar dışında ziyaretçi kabul edilmeyecektir. Bu sebeple bütün refakatçilerin sınav binasının sınırları dışarısında beklenmesi rica olunur. (Bahçe, bekleme salonu, teras vs. de bekleme imkânı olmayacaktır.)
Sınav gününde sağlık durumu iyi olmayan adaylar içeri alınmayıp sınava giriş haklarını kaybedeceğinden, sınav öncesinde süre boyunca da maske kullanmak, elleriniz yıkamak ve gargara yapmak gibi önlemler alarak sağlığınıza dikkat etmenizi önemle rica ederiz.

COVID-19 salgınının ilerideki günlerdeki durumu öngörülemediği için sınav, 4 Şubat’taki enfeksiyon durumuna veya Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin alacağı tedbirler doğrultusunda iptal edilebilir. Olası iptal durumu, mail ile haber verileceği gibi Büyükelçiliğimizin web sitesinde de duyurulacağından sınav tarihi yaklaştığında tüm adaylardan bu konuyu teyit etmelerini rica ederiz. 4 Şubat’ta yapılması planlanan sınav iptal edilecek olursa, 2021 MEXT Nikkensei bursu için yeniden sınav düzenlenmeyecektir.

Kaynak: Japonya Büyükelçiliği

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus

    Merhabalar, araştırma burslarinin genelde hangi tarihte açıldığı konusunda bilginiz var mı acaba?

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ